Γιατί είναι σημαντικό να διακρίνουμε την αρθρίτιδα και την οστεοαρθρίτιδα της άρθρωσης του γόνατος: επισημάνσεις

Η αρθρίτιδα και η οστεοαρθρίτιδα έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη τη ζωή του ασθενούς. Όταν εμφανίζονται σημάδια των περιγραφόμενων αλλοιώσεων των αρθρώσεων, οι άνθρωποι καταλήγουν σε συμπεράσματα. Μπορείτε να κάνετε λάθη, να συγχέετε τις καθορισμένες παθολογίες. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η διαφορά μεταξύ αρθρίτιδας και οστεοαρθρίτιδας της άρθρωσης του γόνατος είναι σημαντική. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τα χαρακτηριστικά κάθε ασθένειας. Ας ανακαλύψουμε τις διαφορές τους, καθώς και πώς διαφέρει η οστεοαρθρίτιδα από την οστεοαρθρίτιδα της άρθρωσης του γόνατος.

Επέκταση ορολογίας

Η αρθρίτιδα και η οστεοαρθρίτιδα θεωρούνται σχετικές λέξεις. Και οι δύο σημαίνουν βλάβη στις αρθρώσεις. Λόγω της ομοιότητας των όρων, συχνά θεωρούνται ως συνώνυμα από τους ασθενείς. Αυτή η προσέγγιση είναι λανθασμένη. Για να μάθετε πώς η αρθρίτιδα είναι διαφορετική από την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος, πρέπει να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά της.

Οστεοαρθρίτιδα

Η οστεοαρθρίτιδα αντιπροσωπεύεται από παραμόρφωση των αρθρώσεων. Η παθολογία θεωρείται ότι σχετίζεται με την ηλικία. Είναι πιο κοινό στους ηλικιωμένους. Βρίσκεται επίσης σε άτομα κάτω των 40 ετών. Πιο συχνά, η εμφάνισή του προκαλείται από σοβαρούς τραυματισμούς στις αρθρώσεις, κατάγματα. Η ομάδα κινδύνου εκπροσωπείται από αθλητές. Διαβάστε περισσότερα για την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος.

Αρθρίτιδα

Η αρθρίτιδα είναι μια φλεγμονώδης παθολογία που αναπτύσσεται σε μια ένωση. Συνήθως η εμφάνισή του εκδηλώνεται από επιδείνωση της λειτουργίας της σύνδεσης. Όλο το σώμα είναι φλεγμονή. Η ασθένεια μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε άρθρωση. Πολλές συνδέσεις μπορούν να καλυφθούν ταυτόχρονα. Μάθετε περισσότερα για την αρθρίτιδα του γόνατος.

Διαφορά μεταξύ αρθρίτιδας και οστεοαρθρίτιδας

Η διαφορά μεταξύ αρθρίτιδας και οστεοαρθρίτιδας αντιπροσωπεύεται από την απόχρωση ότι η ανοσολογική ανεπάρκεια θεωρείται ως προκλητικός φλεγμονήςΜπορεί να εκδηλωθεί:

 1. Αγχωτική κατάσταση;
 2. υποθερμία;
 3. Η γρίπη αναβλήθηκε.

Η φλεγμονή προκαλείται από μολυσματικό παράγοντα, μεταβολικές διαταραχές και διαταραχές ανοσίας. Με τη βελτιωμένη λειτουργία του αμυντικού συστήματος του σώματος, το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί ενάντια στον εαυτό του.

Σημάδια αρθρίτιδας

Αυτή η παθολογία των αρθρώσεων εκδηλώνεται στα κύρια σημεία και στα πρόσθετα. Τα πιο σημαντικά είναι:

 • πόνος στις αρθρώσεις. Είναι ισχυρό, χειρότερο το βράδυ.
 • Ερυθρότητα του δέρματος πάνω από την προσβεβλημένη άρθρωση, πρήξιμο.

Παρατηρούνται επίσης πρόσθετα σημεία φλεγμονώδους νόσου:

 1. Νυχτερινός πόνος που εκδηλώνεται με απόλυτη ηρεμία.
 2. ανακούφιση από τον πόνο κατά τη μετακίνηση.
 3. Πρωινή δυσκαμψία. Περνά μετά από μια ώρα.
 4. ερυθρότητα, πρήξιμο στα γόνατα
 5. επιθέσεις σοβαρού πόνου στην περιοχή του γόνατος. Διαρκούν αρκετές μέρες.
 6. η παρουσία πυκνών οζιδίων κάτω από το δέρμα.
 7. θερμοκρασία υπομπύλων;
 8. εναλλασσόμενο πρήξιμο των αρθρώσεων.
 9. Κυψέλες στο χόριο, ερυθρότητα. Δείχνουν την ανάπτυξη μιας αντιδραστικής μορφής παθολογίας.
 10. μειωμένη όρεξη.
 11. απώλεια βάρους.

Σημάδια οστεοαρθρίτιδας

Η υπό εξέταση ζημιά στις αρθρώσεις συμβαίνει με κύρια και επιπρόσθετα σημάδια. Μεταξύ των πιο σημαντικών είναι:

 • λείανση άρθρωσης;
 • εντοπισμός στην περιοχή του γόνατος;
 • περιορισμός της κινητικότητας της σύνδεσης.
 • Ο πόνος είναι πιο συχνός όταν μετακινείστε. Σε ήρεμη κατάσταση, σπάνια εμφανίζεται.
 • παραμόρφωση αρθρώσεων. Η εμφάνισή του αλλάζει, η κατεύθυνση των άκρων μπορεί να αλλάξει.
 • επιδείνωση της παροχής αίματος, διατροφή των ιστών των αρθρώσεων.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις είναι:

 1. Αρχή του πόνου τη νύχτα.
 2. Ανακούφιση από τον πόνο σε κατάσταση ηρεμίας.
 3. Τα ΜΣΑΦ δεν ανακουφίζουν τον πόνο.
 4. οδυνηρή κρίση;
 5. περιορισμένη κινητικότητα των αρθρώσεων.
 6. Υπερβολική ανάπτυξη οστεοφυτών.

Διαφορές σε μεγαλύτερες βλάβες στις αρθρώσεις

Διαφορά μεταξύ των αρθρώσεων

Η κύρια διαφορά μεταξύ της οστεοαρθρίτιδας και της αρθρίτιδας είναι ότι η οστεοαρθρίτιδα είναι μια παθολογία των αρθρώσεων που τις καταστρέφει και τις παραμορφώνει. Η αρθρίτιδα επηρεάζει τη λειτουργία των εσωτερικών οργάνων. Τα νεφρά, η καρδιά και το ήπαρ πάσχουν από αυτή την ασθένεια. Όταν επιλέγουν μια θεραπεία, οι γιατροί δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα εσωτερικά όργανα.

Για να διευκολύνετε τη διάκριση των ασθενειών, θα τις παρουσιάσουμε παρακάτω.

Σημάδια παθολογίας Arthrosis Αρθρίτιδα/ zxtr>
Σύνδρομο πόνου Εμφανίζεται συνήθως μετά τη μετακίνηση. Ο πόνος μπορεί να γίνει αισθητός ακόμη και μετά από έντονη άσκηση. Οι άνθρωποι δεν δίνουν αρκετή προσοχή και πιστεύουν ότι ο πόνος προκαλεί υπερβολική άσκηση. Η ασθένεια εξελίσσεται και προκαλεί οδυνηρές αισθήσεις με ελαφριά φορτία στην άρθρωση. Τα γόνατα είναι επίσης προβληματικά σε ημέρες ανάπαυσης όταν η άρθρωση δεν επηρεάζεται. Σε μια άνετη θέση, ο πόνος δεν ενοχλεί και υποχωρεί. Με αυτήν την παθολογία, ο πόνος γίνεται αισθητός συνεχώς (κατά τη διάρκεια της ενεργού σωματικής άσκησης, στην εργασία, σε ήρεμη κατάσταση). Η ασθένεια χαρακτηρίζεται από νυχτερινό πόνο, ο οποίος είναι συχνά ενοχλητικός από 3 έως 5 το πρωί.
Crunch Υπάρχει μια ειδική δυνατότητα αυτής της αποτυχίας σύνδεσης. Η εμφάνισή του προκαλείται από την καταστροφή του στρώματος του χόνδρου, την τριβή των οστών. Ταυτόχρονα, ακούγεται ένας συγκεκριμένος ήχος (ξηρός, τραχύς). Αυξάνεται καθώς εξελίσσεται η ασθένεια.
Μειωμένη κινητικότητα των αρθρώσεων Η προσβεβλημένη άρθρωση μειώνει το εύρος κίνησης. Οι αρθρώσεις, ολόκληρο το σώμα, είναι δεμένες.
Κοινή παραμόρφωση Σταδιακά εμφανίζεται στις αρθρώσεις. Όταν η ασθένεια επιδεινώνει την πόνου φύση του πόνου. Συνήθως δεν υπάρχει πρήξιμο. Υπάρχει επίσης Warp. Η περιοχή της προσβεβλημένης άρθρωσης θα γίνει κόκκινη και πρησμένη. Οξύς πόνος γίνεται αισθητός μετά το πάτημα. Πιθανά οζίδια. Η θερμοκρασία του τόπου φλεγμονής αυξάνεται.
Αποτελέσματα της εξέτασης αίματος Η οστεοαρθρίτιδα δεν επηρεάζει την εξέταση αίματος. Οι δείκτες φλεγμονής παραμένουν αμετάβλητοι. Αυτή η ασθένεια χαρακτηρίζεται από αύξηση του ESR. Η αύξηση του επιπέδου των λευκοκυττάρων δείχνει την πορεία της φλεγμονής στην άρθρωση. Τα δεδομένα βιοχημικής ανάλυσης δείχνουν αύξηση των δεικτών φλεγμονής.
Τοπικοποίηση Συνήθως στερεώνεται στις αρθρώσεις του γόνατος. Πιο σπάνια, η ασθένεια καλύπτει τις αρθρώσεις των δακτύλων, των αρθρώσεων.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ της οστεοαρθρίτιδας και της γοναρθρώσεως της άρθρωσης του γόνατος; Η γοναρθρίτιδα είναι οστεοαρθρίτιδα που αναπτύσσεται στην περιοχή της άρθρωσης του γόνατος. Αυτή η παθολογία μπορεί να συγχέεται με διάφορες ασθένειες:

 • Μενισκοπάθεια.Αντιπροσωπεύεται από ζημιά στο μενού. Αυτή η παθολογία, η απόφραξη της άρθρωσης του γόνατος, μπορεί να παρατηρηθεί σε ασθενείς διαφορετικών ηλικιών, και των δύο φύλων. Βασικά, μια σύνδεση μπορεί να καταστραφεί. Η διαφορά στη γοναρθρόπτωση βρίσκεται στην ταχεία ανάπτυξη. Εκδηλώνεται σε έναν τροχιστικό, οξύ πόνο της άρθρωσης μετά το τρέξιμο, το άλμα και το περπάτημα. Μετά από 10-15 λεπτά. οξύς πόνος περνά.
 • Coxarthrosis(οστεοαρθρίτιδα της άρθρωσης του ισχίου). Αυτή η διάγνωση μπορεί να γίνει με βάση την αντανάκλαση του πόνου στην περιοχή από την άρθρωση του ισχίου έως το γόνατο. Είναι πολύ εύκολο να διακρίνεις μια τέτοια κατάσταση. Σε συνάρθρωση, η κινητικότητα της άρθρωσης του γόνατος δεν αλλάζει. Κάμπτεται εύκολα και χωρίς πόνο. Οι γιατροί παρατηρούν μείωση της ικανότητας περιστροφής του ποδιού «από το ισχίο». Είναι επίσης δύσκολο να απλώσετε τα πόδια σας στο πλάι.
 • Αγγειακός πόνοςεκδηλώθηκε στο γόνατο. Ο πόνος μπορεί να υποδηλώνει κακή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή αρθρώσεων των γονάτων. Τέτοιες αισθήσεις παρατηρούνται στην εφηβεία. Ενεργή ανάπτυξη παρατηρείται σε αυτό το σημείο. Τα σκάφη δεν έχουν χρόνο να αναπτυχθούν τόσο γρήγορα όσο τα οστά. Ο πόνος στην παθολογία είναι συμμετρικός, εκδηλώνεται εξίσου και στα δύο άκρα.
 • Περιαρθρίτιδα. Με τη φλεγμονή των μπλουζών, ο πόνος γίνεται αισθητός μετά τη μεταφορά βαριών σάκων και μετά την αναρρίχηση των σκαλοπατιών. Τις περισσότερες φορές, η παθολογία παρατηρείται σε γυναίκες άνω των 40 ετών. Ο πόνος δεν εκτείνεται σε ολόκληρο το γόνατο. Μπορεί να γίνει αισθητή μόνο στην εσωτερική επιφάνεια των γόνατων. Η κινητικότητα του γόνατος είναι απεριόριστη.

διαφορική διάγνωση

Στην περίπτωση των ασθενειών των αρθρώσεων που περιγράφονται, ο γιατρός δίνει εντολή στον ασθενή να πραγματοποιήσει διαφορική διάγνωση. Είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ αρθρίτιδας και οστεοαρθρίτιδας. Υπάρχουν επίσης αρκετοί υπότυποι αρθρίτιδας. Η οστεοαρθρίτιδα έχει διάφορα στάδια.

Για να διακρίνετε αυτές τις δύο παθολογίες μεταξύ τους και από πολλές άλλες βλάβες στο γόνατο, ορίστε:

 1. Ακτίνες X συνδέσεων;
 2. βιοχημεία αίματος;
 3. ρευματικές δοκιμές;
 4. CT;
 5. Ακτινογραφία της σπονδυλικής στήλης;
 6. MRI;
 7. σάρωση οστών.

Θεραπεία βλαβών στις αρθρώσεις

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια παθολογία έχετε διαγνωστεί (οστεοαρθρίτιδα ή αρθρίτιδα της άρθρωσης του γόνατος) και να μην τη συγχέετε. Διάφορες προσεγγίσεις χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία αυτών των ασθενειών.

Φάρμακα για τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας

Θεραπεία φαρμάκων για οστεοαρθρίτιδα

Κατά τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας, οι γιατροί χρησιμοποιούν φάρμακα (αναλγητικά, ορμονικά φάρμακα). Χρησιμοποιούν επίσης διαδικασίες φυσιοθεραπείας, θεραπευτικές ασκήσεις, μασάζ. Εάν η παθολογία είναι ιδιαίτερα σοβαρή, τότε χρησιμοποιούνται φάρμακα που περιέχουν θειική γλυκοζαμίνη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Θεραπευτική πορεία για αρθρίτιδα

Οι γιατροί επιλέγουν μια θεραπευτική πορεία για την αρθρίτιδα, λαμβάνοντας υπόψη τη μορφή της παθολογίας. Οι ασθενείς πρέπει να αποφεύγουν τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. Άγχος, υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, ανθυγιεινή διατροφή. Η θεραπεία πραγματοποιείται με τη χρήση φαρμάκων (μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, αντιβιοτικά). Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας που πραγματοποιείται, συνταγογραφούνται διαδικασίες φυσιοθεραπείας και θεραπείες άσκησης.

Πρόληψη κοινών παθολογιών

Για να αποφύγετε την ανάπτυξη παθολογιών όπως η οστεοαρθρίτιδα ή η αρθρίτιδα της άρθρωσης του γόνατος, θα πρέπει να ακολουθείτε τις συστάσεις των ειδικών. Ως προληπτικό μέτρο, πρέπει να πληροίτε τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • Η σωστή διατροφή;
 • Μέτρια φυσική άσκηση.
Η θεραπευτική επιβάρυνση

Κάθε μία από αυτές τις δραστηριότητες απαιτείται ακόμη και μετά τη θεραπεία. Ας εξετάσουμε τις λειτουργίες των επιμέρους στοιχείων.

Φυσική δραστηριότητα

Πρέπει να είστε μέτριοι. Τέτοιες ασκήσεις συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, στην ενίσχυση του κορσέ των μυϊκών ινών και στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Κάθε σημείο είναι πολύ σημαντικό για την πρόληψη των αρθρώσεων των αρθρώσεων.

Μεγάλο φορτίο στις συνδέσεις

Οι ασθενείς πρέπει να είναι προσεκτικοί. Εάν ασκήσετε περισσότερο άγχος στις αρθρώσεις και τραυματίσετε κατά λάθος, μπορείτε να πάρετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Αντί να βελτιωθεί η κατάσταση, προκύπτουν νέα προβλήματα. Είναι επίσης επικίνδυνο να μην κάνετε σωστά ασκήσεις από το συγκρότημα θεραπείας άσκησης. Όλα τα μαθήματα πρέπει να διεξάγονται υπό την επίβλεψη ενός θεράποντος ιατρού.

Κοινή γυμναστική

Ως προληπτικό μέτρο, αρκεί να κάνετε κοινές ασκήσεις. Είναι αρκετά κοινό. Είναι εύκολο να το κάνετε. Επιπλέον, δεν υπάρχει ανάγκη αγοράς ειδικού εξοπλισμού. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις ασκήσεις της πισίνας. Όταν κάνετε δραστηριότητες στο νερό, το άγχος στις αρθρώσεις είναι ελάχιστο.

Σωστή διατροφή

Οι γιατροί προτείνουν να ελέγξετε τη διατροφή σας και τις επιλογές τροφής σας. Για την πρόληψη, οι γιατροί συστήνουν να εξαιρέσετε ορισμένα προϊόντα από το καθημερινό μενού. Μεταξύ αυτών:

 1. Κόκκινο κρέας;
 2. αλκοόλ;
 3. τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στη διατροφή:

 • θαλασσινά;
 • φρούτα;
 • ψάρι;
 • ζελατίνη (μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ζελέ κρέας ή ζελέ επιδόρπιο).
 • ζελατίνη
 • Λαχανικά

Πίνετε 2-3 λίτρα νερό την ημέρα. Το αλκοόλ αποκλείεται. Πρέπει να αρχίσετε να παίρνετε βιταμίνες: ασβέστιο, D, B, A.

Περαιτέρω προληπτικά μέτρα είναι:

 1. έλεγχος βάρους;
 2. Προστασία από την υποθερμία στις αρθρώσεις.
 3. καθήκον να διατηρήσουμε έναν υγιή τρόπο ζωής.
 4. Πραγματικός ύπνος, ξεκούραση
 5. Φορέστε άνετα παπούτσια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παπούτσια με ορθοπεδικά πέλματα και άνετα τακούνια.
 6. Εξαλείψτε μια τόσο κακή συνήθεια όπως το να διασχίζετε τα πόδια σας ενώ κάθεστε.
 7. Εξαλείψτε το άγχος.